VANLIGA FRÅGOR

jason-leung-vIa5MwfvEqM-unsplash_edited_

“A memory without the emotional charge is called wisdom.”

- Joe Dispenza 

Vad är hypnos?


Hypnos är ett naturligt sinnestillstånd och upplevs dagligen av varje människa; att dagdrömma, "förlora" sig själv i en bok eller en film, att köra hem på autopilot är några exempel på hypnotisk tillstånd, eller som neurovetenskap kallar det, theta hjärnvågor. Med andra ord är hypnos väldigt långt ifrån ett zombie-liknande tillstånd som ses i filmer och TV-program.
Hur känns det att vara i hypnotisk tillstånd?


Det finns ingen bestämd känsla av att vara i ett hypnotiskt tillstånd och istället varierar det från person till person. Känslotillståndet är individuellt och det kan variera emellan varje session. Ett sätt att beskriva det är som ett tillstånd där du är i kontakt med det undermedvetna medan du är medveten om utsidan, och på sätt och vis blir din medvetenhet faktiskt starkare. En annan och en mer poetisk förklaring är att det är nästan som man drömmer vaken.
Kommer jag tappa kontrollen eller somna?


Nej inte alls. Ingen kan tvingas göra något mot sin vilja och det är inte heller ett sovläge.
I hypnos är du medveten om vad som pågår runt dig men du väljer att inte engagera dig i det. Du befinner dig i ett halvhjärntillstånd med djup fysisk och mental avkoppling, ökad medvetenhet och inre fokus.

Om något är alarmerande eller strider mot din moraliska och personliga tro under hypnos, kommer du bara att avvisa och komma ut ur det hypnotiska tillståndet.

Istället, genom hypnoterapi återfår du faktiskt kontrollen över ditt liv när du befriar och transformerar det som orsakar begränsningar i ditt liv. Du blir mer du och lever mer i linje med dina innersta önskningar och drömmar.
Kan jag bli hypnotiserad?


Ja, alla kan hypnotiseras men man måste vilja.

För många är det enkelt och sker omedelbart medan för andra kan det behövas lite träning.

Det finns också olika nivåer av hypnos som sträcker sig från lätt hypnostrance till djup hypnostrance. Eftersom varje person och fråga är olika är därför varje session olik också.

---

De enda människorna vi inte rekommenderar hypnos till är de som har en psykiskt nedsatthet, har allvarliga psykiska problem eller är starkt påverkade av droger.

Om du av någon anledning är osäker. Kontakta oss för en konsultation så kan vi bemöta dina frågor individuellt. Vi är inte intresserade av sälj pitch och rekommenderar endast sessioner om vi tror att det är till nytta för dig.
Vad är skillnaden mellan hypnos och hypnoterapi?


Detta är en enkel förklaring eftersom det finns många riktningar inom hypnos och hypnoterapi.

I hypnos vägleds klienten till det hypnotiska tillståndet och sessionen består sedan av att hypnotisören ger positiva förslag på förändring till klienten.

Vid hypnoterapi vägleds klienten till det hypnotiska tillståndet, och sedan startar terapi sessionen. Klienten är sedan aktiv i processen och i kommunikation med hypnoterapeuten. Tillsammans arbetar de för att hitta och släppa begränsningar och blockeringar som klienten står inför.

Återigen, det finns också många olika inriktinigar inom hypnoterapi, så det här är bara en enkel allmän förklaring.
Kommer hypnoterapi att fungera för mig?


Hypnoterapi är ett underbart, kraftfullt och mycket effektivt verktyg, och vi ser återigen djupa förändringar hos våra klienter. Det finns dock två huvudingredienser som behövs för att det ska fungera:

- Klineten vill förändras och är därmed redo att möta det som behövs.
- Klienten har ett öppet sinne och hjärta. Det betyder inte att tro på någonting som man ännu inte upplevts. Det betyder helt enkelt att komma med ett öppet sinne för ge det ett ärligt försök.
Jag vill förändras men vet inte om jag är redo?


Detta är en viktig fråga. Många gånger finns det en fin linje mellan att inte vara redo att möta sina problem och nervositet, tankar eller hinder som ingår i processen som kan hanteras i en session.

För att förstå mer var du är, kontakta oss för en gratis konsultation. Vi är inte intresserade av försäljnings ptich och rekommenderar endast sessioner om vi tror att det är till nytta för dig.
Hur många sessioner behöver jag?


Med dynamisk emotionell terapi behöver vi vanligtvis 2-4 sessioner per problematik för verklig och livslång förändring.

Ibland kan det variera då vi alla är individer med olika samlade erfarenheter och är på olika platser i vårt liv.
Är hypnoterapi säkert och/eller kan jag "fastna"?


Ja, det är väldigt säkert. Och nej du kan inte fastna i det hypnotiska tillståndet.

De enda människorna vi inte rekommenderar hypnos till är de som har en psykiskt nedsattahet, har allvarliga psykiska problem eller är starkt påverkade av droger.

Om du av någon anledning är osäker. Vänligen kontakta oss för en gratis konsultation bemöter vi dina frågor individuellt. Vi är inte intresserade av försäljnings pitch och rekommenderar endast sessioner om vi tror att det är till nytta för dig.
Vad används hypnoterapi för?


Denna listan är väldigt lång eftersom det nästan är allt som påverkar dina känslor, tankar, beteenden etc på ett eller annat sätt.
Allt från:
- Det djupaste av smärta, missbruk, trauman etc.

till

- Att ha kul nyfikenhet på sin inre värld, vill utvidga sin kärlek, uppfattning, medvetenhet eller uppleva en tidigare liv regression etc.

Se @ 'Tjänster' för en mer omfattande lista.
Kan jag lita på dig?


Att du känner dig trygg är mer än viktigt, det är essentiellt. Så vikt ligger på att du känner dig trygg så att du bekvämt kan koppla av i processen och låta det som behöver komma, att komma upp.

Jag jobbar med dig, du och jag, tillsammans som ett team. Jag gör inget som inte är i linje med din vilja och tro.

Det är alltid min önskan att vara den bästa terapeut jag kan vara för dig. Jag har tystnadsplikt, följer de etiska riktlinjerna från National Guild of Hypnosis (NGH) och för endast journal kring det vi kommit överens om och i linje med gällande lagstiftning.

Inre barnet terapi. Skuggarbete. Vision. Undermedvetna. Manifestation. Meditation. Andlighet. Kvantfysik. Frekvens. Hjärta. Framgång. Mental styrka. Självläkning. Emotionell visdom. Vibration. Högre medvetenhet. Energipsykologi. Energiläkning. Super lärande. Självkänsla. Regression. Progression. Förlåtelse. Frihet. Leva. Självutveckling.

robert-collins-tvc5imO5pXk-unsplash_edit